Go to top

Onderneming en scheiden

Als je een eigen bedrijf hebt, dan heeft een echtscheiding vaak ook gevolgen voor je onderneming. Voor ondernemers die gaan scheiden is het daarom belangrijk een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Als je ondernemer bent en gaat scheiden dan spelen behalve je eigen belangen ook de belangen van je onderneming een rol. Wij hebben een ruime ervaring opgebouwd op dit gebied en een groot aantal ondernemers (of hun echtgenoten) behoort tot onze cliënten. We beschikken over alle benodigde kennis van het huwelijksvermogensrecht en we hebben een kritisch vermogen ontwikkeld op terreinen als bedrijfswaardering, het analyseren van jaarstukken en de fiscale gevolgen van een echtscheiding. Wij zijn daardoor een volwaardige gesprekspartner voor je accountant of (fiscaal) adviseur. Bovendien beschikken wij over een ruim netwerk van specialisten die wij zo nodig voor aanvullend advies kunnen inschakelen.

Wanneer je je door ons laat bijstaan, stellen we de belangen en de continuïteit van je onderneming voorop.

Scheiden met een gezamenlijk bedrijf

Als je samen met je partner een bedrijf hebt, dan maakt dat de situatie meestal nog complexer. Want wie zet de onderneming voort? Hoe kom je tot een eerlijke waardering van het bedrijf? En brengt het eventuele uitkopen van je partner de continuïteit niet in gevaar? Allemaal zaken waar we rekening mee houden om tot het beste resultaat te komen.

Veel gestelde vragen over eigen bedrijf en echtscheiding:

  • Ik heb pensioen opgebouwd in eigen beheer. Wordt dit ook geraakt door mijn echtscheiding?
  • Maakt het bij een scheiding uit welke rechtsvorm mijn bedrijf heeft?
  • Is het mogelijk om ons bedrijf na onze scheiding samen te blijven runnen?

Als je te maken krijgt met een scheiding, komen er in korte tijd veel vragen op je af. Wij beantwoorden deze vragen graag tijdens een oriënterend consult.