Go to top

Scheiden en ondernemer

Eigen onderneming

Ben je ondernemer? Dan heeft een echtscheiding vaak ook gevolgen voor je onderneming. En spelen niet alleen je eigen belangen, maar ook de belangen van je onderneming een rol. Dan is het belangrijk om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Wij hebben veel ervaring met echtscheidingen waarin een onderneming betrokken is, en mogen dan ook een groot aantal ondernemers (of hun ex-partners) tot onze cliënten rekenen. We beschikken over alle benodigde kennis van het huwelijksvermogensrecht en hebben een kritisch vermogen ontwikkeld op terreinen als bedrijfswaardering, het analyseren van jaarstukken en de fiscale gevolgen van een echtscheiding. Wij zijn daardoor een volwaardige gesprekspartner voor je accountant of (fiscaal) adviseur. Bovendien beschikken we over een ruim netwerk van specialisten die wij zo nodig voor aanvullend advies kunnen inschakelen.

Wanneer je je door ons laat bijstaan, kan je er zeker van zijn dat we de belangen en de continuïteit van je onderneming vooropstellen.

 

Scheiden met een gezamenlijk bedrijf

Als je samen met je partner een bedrijf hebt, dan maakt dat de situatie meestal nog complexer. Want wie zet de onderneming voort? Hoe kom je tot een eerlijke waardering van het bedrijf? En brengt het eventuele uitkopen van je partner de continuïteit niet in gevaar? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden en waarover we je graag adviseren om tot het beste resultaat te komen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wij beantwoorden ze graag tijdens een oriënterend consult.