Go to top

Uit elkaar?

Gaan jullie uit elkaar? Dan komt er veel op je af. Denk aan de verdeling van het vermogen. Een ouderschapsplan en een zorgregeling als jullie kinderen hebben. Partner- en  kinderalimentatie. En is een van jullie ondernemer? Dan kan een scheiding ook gevolgen hebben voor de onderneming. Door je al in een vroeg stadium professioneel te laten bijstaan, kun je veel gedoe voorkomen. Als familierechtspecialisten houden wij ons dagelijks bezig met het voeren van procedures. Én met het voorkomen daarvan. Want met de juiste juridische raad en daad kan verrassend veel in goed overleg worden geregeld. Waarvoor kan je bij ons terecht?

 

Scheiden

Als je gaat scheiden is daar altijd een uitspraak van de rechter voor nodig. Deze uitspraak is vaak slechts het sluitstuk van een proces waarin er veel zaken geregeld moeten worden. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen: ieder met een eigen advocaat of via mediation.

Tijdens een vrijblijvend oriënterend consult vertellen we je graag welke optie het beste bij jouw situatie past.

 

Ontbinden geregistreerd partnerschap

Hebben jullie een geregistreerd partnerschap? En zijn er geen minderjarige kinderen? Dan kan het geregistreerd partnerschap buiten de rechter om worden ontbonden. Daarvoor kan je bij ons terecht. Samen met jullie stellen we een beëindigingsovereenkomst op, die moet worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Is een van jullie het niet eens met de ontbinding? Of zijn er wel minderjarige kinderen? Dan is er wel een uitspraak van de rechter nodig. Ook hierover kunnen wij je adviseren.

 

Ontbinden samenlevingscontract

Voor het ontbinden van een samenlevingscontract hoef je niet naar de rechter. In principe kun je het zelf regelen, maar het is verstandig om je ook in dit geval te laten bijstaan door een mediator of advocaat.

Want als je kinderen hebt, moeten jullie samen een ouderschapsplan opstellen. En als jullie een huis bezitten moet je daarover ook afspraken maken. Bijvoorbeeld als jij je ex-partner wilt uitkopen, of andersom. Met name als er nog veel emoties spelen verlopen gesprekken hierover beter als ze begeleid worden door een professional.

 

Uit elkaar zonder samenlevingscontract

Zijn jullie niet getrouwd, geen geregistreerd partners en gaan jullie uit elkaar zonder dat er een samenlevingscontract is? Dan is er wettelijk helemaal niets geregeld en is de kans groot dat de rechter zich over jouw situatie moet uitspreken. Als familierechtadvocaten houden wij de rechtspraak en actuele ontwikkelingen op dit gebied uiteraard nauwlettend in de gaten. We adviseren je graag over je rechten en plichten.

 

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over jouw situatie; afspraken die je mag of juist moet maken, de kinderen of je financiën. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag tijdens een oriënterend consult.