Go to top

Over ons

I AM Familierecht, aangenaam

Wij zijn Ilse van Meeteren en Anne-Marieke van Lokven, oprichters en partners van I AM Familierecht. Een boetiekkantoor in Den Bosch, dat zich exclusief richt op familierecht, echtscheiding en mediation.

 

Ervaren, deskundig én persoonlijk

Gedreven en persoonlijk betrokken, dat is hoe cliënten ons typeren. Met onze jarenlange ervaring als familierechtadvocaat en -mediator, kunnen we je het kwaliteitsniveau van een groot kantoor bieden, maar dan zonder de veelheid aan disciplines en de hoge overheadkosten. En omdat wij bewust voor een boetiekkantoor hebben gekozen, weet jij zeker dat we altijd dicht bij je staan. Zo heb je bij ons altijd rechtstreeks contact met een van de gespecialiseerde partners.

Anne-Marieke van Lokven

“Cliënten zeggen dat ik snel aanvoel wat hun zaak nodig heeft en daar goed op kan inspelen. Dat vraagt bij iedere zaak om een andere aanpak. Waar mogelijk probeer ik met de andere partij een overlegsituatie te creëren om tot afspraken te komen. Een enkele keer is een zaak juist gebaat bij een (snelle) uitspraak van de rechter, waarin knopen worden doorgehakt. Dit hoeft zeker niet te betekenen dat partijen in een vechtscheiding belanden, want dat probeer ik altijd te voorkomen. Welke aanpak ik met een cliënt ook kies, ik houd altijd oog voor de belangen van de kinderen. En als je ondernemer bent, kun je ervan op aan dat de impact van de scheiding op jouw onderneming zo klein mogelijk is.”

Anne-Marieke is meer dan twintig jaar familierechtadvocaat. Voordat zij in 2016 haar eigen kantoor oprichtte, werkte zij dertien jaar bij BANNING in Den Bosch. Anne-Marieke heeft veel ervaring in echtscheidingen waarbij ondernemingen betrokken zijn. Ook adviseert ze veel over kinderkwesties, zoals ouderschapsplannen, zorgregelingen en gezagskwesties.

Anne-Marieke heeft de familierecht specialisatie opleiding familierecht cum laude afgerond. Zij is lid van de vFAS  en de VvCP (Vereniging van Collaborative Professionals). Ook is zij EFT scheidingsmediator. Daarnaast is Anne-Marieke als vaste medewerker verbonden aan het vaktijdschrift Rechtspraak Familierecht en geeft zij regelmatig cursussen en lezingen over haar vakgebied, onder meer aan accountants en fiscalisten.

Anne-Marieke wordt door de rechtbank Oost-Brabant regelmatig benoemd als bijzondere curator om in afstammingskwesties te adviseren over het belang van het kind.

Ilse van Meeteren

“Niemand zit te wachten op slepende procedures die alleen maar energie kosten. Dus of ik jullie nu als mediator bijsta of jou als scheidingsadvocaat, mijn doel blijft hetzelfde: helderheid scheppen, rust creëren en duidelijke afspraken maken. Het mooiste compliment dat ik vaak van mijn cliënten krijg, is dat ik hen het vertrouwen geef dat alles goedkomt. Mijn werkwijze is er altijd op gericht dat jij het conflict achter je kunt laten en weer met vertrouwen vooruit kunt kijken.”

Ilse is ruim twintig jaar advocaat en daarnaast al ruim tien jaar zelfstandig ondernemer. In 2018 vloeide I AM Familierecht voort uit de eerdere eigen praktijk van Ilse. Daarvoor deed zij ervaring op als advocaat en mediator bij Koch Advocaten in Breda. Als ondernemer weet Ilse wat het betekent om een eigen bedrijf te runnen. Zij spreekt de taal van de ondernemer, die vaak tot haar cliëntèle behoort. Niet alleen Nederlandse cliënten kunnen bij Ilse terecht. Ze heeft ook veel ervaring in de begeleiding van echtscheidingen met een internationaal karakter.

Behalve bij de vFAS (vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) is Ilse ook aangesloten bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Ook is zij EFT scheidingsmediator.

Ilse wordt door de rechtbank Oost-Brabant regelmatig benoemd als bijzondere curator om in afstammingskwesties te adviseren over het belang van het kind.

Brochure aanvragen

Ontvang de brochure ‘Scheiden doe je samen’
Praktische informatie over allerlei zaken
waarmee je bij een scheiding te maken krijgt.

Afspraak maken

Neem contact op voor een oriënterend consult
Volledig vrijblijvend.
Het eerste half uur nemen wij voor onze rekening.