Go to top

Werkwijze

Hoe kunnen we je helpen?

Als je gaat scheiden zijn er verschillende manieren om tot afspraken te komen. I AM Familierecht helpt je graag op de manier die het beste bij jouw situatie past. Dat kan mediation zijn, maar soms is het beter om ieder een eigen advocaat in de arm te nemen. Dat wil niet zeggen dat je dan per definitie in een slepende procedure of een vechtscheiding terechtkomt. Ook als je allebei een eigen advocaat hebt is het mogelijk om een overlegsituatie te creëren.

Tijdens een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek zorgen wij ervoor dat wij een compleet beeld krijgen van jouw situatie, achtergrond en doelstellingen. Vervolgens bespreken we welke opties je hebt en wat die opties inhouden.

Voelen jij en je partner voor mediation? Dan zijn jullie samen welkom om op ons kantoor nader kennis te maken en de mediationovereenkomst op te maken. Schakel je ons in als je eigen advocaat? Dan stippelen we samen met jou een strategie uit. In beide gevallen ontvang je vooraf duidelijke informatie over onze kosten en de duur van de mediation of procedure.

In sommige situaties kan het – zowel bij mediation als in een procedure – nodig of nuttig zijn om aanvullende expertise in te schakelen. Denk aan een accountant, fiscalist of kinderpsycholoog. Hiervoor beschikken wij over een ruim netwerk van externe deskundigen.

Eigen advocaat
Indien mediation geen optie is, dan heeft ieder een eigen advocaat nodig. Dat betekent echter niet dat je per definitie in een vechtscheiding belandt. Een goede advocaat begeleidt en adviseert je in de scheidingsprocedure, stippelt een passende strategie uit en helpt je waar mogelijk te blijven overleggen met jouw toekomstige ex-partner en zijn of haar advocaat. Als het niet lukt om (volledige) overeenstemming te bereiken, leggen we de zaak aan de rechter voor. Uiteraard nadat wij de voors en tegens en de kansen van een procedure met u hebben besproken.
Lees meer
Mediation
Is er van beide kanten bereidheid tot overleg? Dan ligt mediation voor de hand.

• Samen aan tafel
• Onafhankelijke begeleiding
• Niet naar de rechter


Lees meer >
Lees meer