Go to top

Over ons

I AM Familierecht, aangenaam

Wij zijn Ilse van Meeteren en Anne-Marieke van Lokven, oprichters en partners van I AM Familierecht. Een boetiekkantoor in Den Bosch, dat zich exclusief richt op familierecht en mediation.

Gevestigd in Den Bosch, actief in heel Nederland

Ons kantoor bevindt zich in het Paleiskwartier in Den Bosch. Vlakbij het Paleis van Justitie, waar de Rechtbank Oost-Brabant gevestigd is. Een praktische bijkomstigheid voor het geval het tot een procedure komt die bij deze rechtbank dient. Overigens beperkt ons werkgebied zich allerminst tot de regio Den Bosch; inmiddels weten cliënten uit heel Nederland ons te vinden.

Gespecialiseerd boetiekkantoor: deskundig én persoonlijk

We hebben er bewust voor gekozen om ons als een zogeheten boetiekkantoor te positioneren. Het kwaliteitsniveau van een groot kantoor, maar zonder veelheid aan disciplines en hoge overheadkosten. Door ons exclusief te richten op één specialisatie, familierecht, kunnen we onze kwaliteit hoog houden en onze organisatie dichtbij de client. Hierdoor heb je als cliënt altijd rechtstreeks contact met een van de gespecialiseerde partners.

Anne-Marieke van Lokven

“Cliënten zeggen dat ik snel aanvoel wat hun zaak nodig heeft en daar goed op kan inspelen. Dat vraagt bij iedere zaak om een andere aanpak. Waar mogelijk, probeer ik met de ander partij een overlegsituatie te creëren, om tot afspraken te komen. Een enkele keer is een zaak juist gebaat bij een (snelle) uitspraak van de rechter, waarin knopen worden doorgehakt. Dit hoeft zeker niet te betekenen dat partijen in een vechtscheiding belanden, want als familierechtadvocaat probeer ik dat altijd te voorkomen. Welke aanpak ik met een client ook kies, ik houd altijd oog voor de belangen van de kinderen. En als je ondernemer bent, kun je ervan op aan, dat de impact van de scheiding op jouw onderneming, zo klein mogelijk is.

Anne-Marieke heeft de familierecht specialisatie opleiding familierecht cum laude afgerond. Voordat zij in 2016 haar eigen praktijk begon, oefende zij bij BANNING in Den Bosch meer dan twaalf jaar de familierechtpraktijk uit. Daar heeft zij veel ervaring opgedaan in echtscheidingen waarbij ondernemingen betrokken zijn. Anne-Marieke is lid van zowel de vFAS als de VvCP (Vereniging van Collaborative Professionals). Verder is zij als vaste medewerker verbonden aan het vaktijdschrift ‘Rechtspraak Familierecht’. Ook wordt Anne-Marieke door de rechtbank Oost-Brabant regelmatig benoemd als bijzondere curator om te adviseren over het belang van het kind, in afstammingskwesties.

Ilse van Meeteren

“Niemand zit te wachten op slepende procedures, die alleen maar energie kosten. Dus of ik jullie nu als mediator bijsta of jou als scheidingsadvocaat, mijn doel blijft hetzelfde: helderheid scheppen, rust creëren en duidelijke afspraken maken. Het mooiste compliment dat ik vaak van mijn cliënten krijg, is dat ik hen het vertrouwen geef, dat alles goed komt. Mijn werkwijze is er daarom altijd op gericht, dat jij het conflict achter je kunt laten en weer met vertrouwen vooruit kunt kijken. Niet alleen Nederlandse cliënten kunnen bij mij terecht. Ik heb inmiddels ook een ruime ervaring opgebouwd in de begeleiding van echtscheidingen met een internationaal karakter.

Naast advocaat is Ilse al ruim tien jaar zelfstandig ondernemer. In 2018 vloeide I AM Familierecht voort uit de eerdere eigen praktijk van Ilse. Daarvoor deed zij ervaring op als advocaat en mediator bij Koch Advocaten in Breda. Als ondernemer weet Ilse wat het betekent om een eigen bedrijf te runnen. Zij spreekt daardoor de taal van de ondernemer, die vaak tot haar clientèle behoort. Behalve bij de vFAS (vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) is Ilse ook aangesloten bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Ook wordt Ilse door de rechtbank Oost-Brabant regelmatig benoemd als bijzondere curator om te adviseren over het belang van het kind, in afstammingskwesties.

Brochure aanvragen

Ontvang de brochure ‘Scheiden doe je samen’
Praktische informatie over allerlei zaken
waarmee je bij een scheiding te maken krijgt.

Afspraak maken

Neem contact op voor een oriënterend consult
Volledig vrijblijvend.
Het eerste half uur nemen wij voor onze rekening.