Go to top

EFT Scheidingsmediation

Wat is EFT?

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Het is van oorsprong een vorm van relatietherapie, die is bedacht en ontwikkeld door Sue Johnson, een Britse klinisch psycholoog en relatietherapeut.

Als stellen de verbinding met elkaar zijn verloren, is EFT een zeer effectieve vorm van relatietherapie. Tijdens deze therapie wordt veel aandacht besteed aan onderliggende emoties. Stellen leren om (de herkomst van) hun emoties beter te begrijpen, waardoor er ook begrip ontstaat voor elkaars behoeften, verwachtingen en verlangens. Vervolgens kunnen belemmerende communicatiepatronen worden doorbroken, waardoor de verbinding weer wordt hersteld.

De laatste tijd wordt EFT ook steeds vaker toegepast binnen scheidingsmediation.

De voordelen van EFT scheidingsmediation

Als jullie gaan scheiden en samen kinderen hebben, blijven jij en je (toekomstig) ex-partner een leven lang met elkaar verbonden. Dat betekent dat jullie tijdens de scheiding goede afspraken moeten maken. En ook na de scheiding met elkaar moeten blijven communiceren. Als jullie blijven hangen in oude emoties en communicatiepatronen, kan dat zomaar een vechtscheiding opleveren. Of irritatie, ruzie en stress, iedere keer dat er afspraken moeten worden gemaakt. Dit is te voorkomen door uit elkaar te gaan met behulp van een EFT scheidingsmediator.

EFT scheidingsmediation is geen relatietherapie. Althans, de mediation heeft niet tot doel om de relatie te redden. Wél om de verbinding tussen jullie als ouders te herstellen.

Uiteraard helpt een EFT mediator jullie om de scheiding praktisch, financieel en juridisch goed te regelen. Maar een EFT mediator besteedt tijdens de mediation ook aandacht aan de onderliggende emoties en patronen in jullie relatie. Hierdoor kan een vechtscheiding worden voorkomen en wordt er een solide basis gelegd voor een nieuwe toekomst samen. Een toekomst als ouders van de kinderen.

Lees ook: Over EFT relatietherapie en EFT scheidingsmediation, een interview met EFT therapeut Chantal van Aarle.

Wie zijn wij?

Wij zijn I AM Familierecht, ervaren familierechtadvocate en scheidingsmediators. Als EFT mediators zijn wij aangesloten bij Stichting EFT Nederland. Daarnaast zijn we aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), de Mediators federatie Nederland (MfN) en de Vereniging voor Collaborative Professionals (VvCP).

Vragen?

Heb je vragen over EFT Mediation? Of ben je benieuwd of het in jouw situatie een optie is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Leeghwaterlaan 50d, 5223 BA, Den Bosch

073 – 844 05 00