Go to top

Scheiden

Heeft je partner aangekondigd te willen scheiden? Of denk je zelf aan een scheiding? Door je al in een vroeg stadium professioneel te laten bijstaan, kun je veel gedoe voorkomen.

Als familierechtspecialisten houden wij ons dagelijks bezig met het voeren van procedures in scheidingszaken. Én met het voorkomen daarvan. Want met de juiste juridische raad en daad kan een echtscheiding ook verrassend vaak in goed overleg worden geregeld.

Waar moet je rekening mee houden als je gaat scheiden?

De uitspraak van de scheiding door de rechter is vaak slechts het sluitstuk van een proces waarin je nog veel meer zaken moet regelen. Denk aan een ouderschapsplan en een zorgregeling in het geval van scheiden met kinderen. De verdeling van jullie gezamenlijke bezittingen en de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden. Of aan het regelen van de partner- en/of kinderalimentatie. Heb jij of heeft je partner een eigen bedrijf? Dan is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met de gevolgen van een echtscheiding voor je onderneming.

Veelgestelde vragen over scheiden:

  • Is voor een scheiding altijd een uitspraak van de rechter nodig?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat de scheiding mij niet te veel geld kost?
  • Wat als mijn ex zich niet aan eerder gemaakte afspraken houdt?

Als je te maken krijgt met een scheiding, komen er in korte tijd veel vragen op je af. Wij beantwoorden deze vragen graag tijdens een oriënterend consult.